Důležitá změna v trase závodu

Ahoj běžkyně a běžci,

nečekaně nám překazila trasu našeho závodu celková rekonstrukce mostku na silnici II/258 u Stadic, 

a tudíž jsme nuceni upravit běžeckou trasu. Bohužel nebude možné běžet kolem pomníku Přemysla Oráče, avšak máme pro Vás náhradu, poběžíme kolem rodného domu Přemysla ve Stadicích a také kolem Královského pramene, u kterého napájel Přemysl své voly (jiné legendy praví, že Přemysl Oráč poté, co vyslechl poselství od Libuše a zapíchl bájnou otku, optal se bohů, zda má nabídku stát se knížetem Čechů přijmout. Boží soud provedl tak, že zapíchl svou hůl do skály, ze které vytryskl pramen dodnes zvaný královský).

Předkládáme Vám proto úpravu trasy v obratišti na návsi ve Stadicích a úpravu trasy v prostoru startu a cíle.

Start a cíl závodu je na stejném místě u zámku Trmice dále se poběží směr Koštov – Nové Stadice – Královský pramen – náves Stadice a zpět s krátkou otočkou před cílem v ulici Zámecká.

Kompletní upravenou trasu naleznete na portálu mapy.cz

Trasa bude samozřejmě značená a u odboček budou směřovat naši asistenti.

Za komplikace se Vám všem omlouváme, i přesto že nebyly způsobeny naší vinou. Věříme, že upravená trasa trochu zpestří Trmickou desítku a budeme se na Vás všechny těšit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.