Král a královna potvrdili na Trmické desítce, že vládnou regionu

Týden před závodem byli korunováni při Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem jako běžečtí král a královna regionu. Současnou dominanci na Ústecku potvrdili Aleš Filingr a Zuzana Rusínová i o týden později při Trmické desítce za Přemyslem Oráčem. Aleš Filingr zvítězil v čase 33:37, Zuzana Rusínová si časem 37:48 vytvořila osobní rekord na distanci 10 kilometrů.

Dvou milých situací byli diváci svědky již před startem. Pravidelná účastnice sportovních akcí v regionu Jana Vápeníková se s ortézou na ruce ujala mikrofonu a poděkovala starostce Janě Oubrechtové z pořádajících Trmic za pomoc, kterou jí starostka poskytla při nehodě na kole a moderátor závodu David Cihlář předal Zuzce Rusínové k jejím narozeninám pěkný dárek v podobě funkčního trika podepsaného českými jedničkami vytrvalostních běhů Evou Vrabcovou-Nývltovou a Jiřím Homoláčem.

A pak už se šlo na to. Děti se rozcvičily pod vedením trenérky aerobiku Kamily Turkové a zazávodily si na distancích od 100 do 400 metrů a v 11:00 odstartoval hlavní závod na 10 kilometrů s doplňkovým během na 2×5 km.

„Čekal jsem, že poběžíme ve skupince a v závěru budu bojovat o vítězství,“ uvedl v cíli Aleš Filingr (AC Ústí nad Labem). Jeho tempo 3:22 však nikdo nedokázal akceptovat, a tak si Aleš doběhl osamocen pro vítězství v čase 33:37. Druhý Ondřej Čadek ze stejného oddílu finišoval v čase 34:11 a třetímu Šimonu Kobližkovi naměřili v cíli 35:21.

V závodě žen si pro vítězství v osobním rekordu 37:48 (reálný čas je ještě o tři sekundy lepší) doběhla Zuzana Rusínová před Jarmilou Sobeckou (38:45) a Simonou Nekolovou (41:25).

Pěkné výkony předvedli i další běžci. Za zmínku rozhodně stojí čas 48:40 letos jednasedmdesátiletého!!! Rudy Vorlíčka z BK Běkodo Teplice i výkon čtyřiaosmdesátiletého Jiřího Pejpala (1:16:40) z TJ Liga 100 Praha nebo Petra Váchy z Jablonce nad Nisou, který mezi šedesátníky zvítězil časem 42:13.

„Jsem rád, že přes změnu termínu, která nikdy zavedeným akcím neprospívá, se v měsíci, kdy běžecká termínovka praská ve švech, závodu zúčastnilo 129 běžců a běžkyň. Také mě těší, že po letech, kdy závod „vyloupili“ běžci dorazivší ze vzdálenějších míst, si prize money letos vybojovali běžci z Ústecka,“ řekl Petr Kostovič, ředitel závodu.

„Moc děkujeme partnerům z Hypermarketu Globus Trmice, společnosti Stanley Black and Decker, AUTO UL a trmickému ATOKu za podporu závodu,“ přidala se za pořadatele starostka města Trmice Jana Oubrechtová.

Hlavního běhu a běhu na 2x5km se zúčastnilo 129 běžců a běžkyň, do běžeckých kecek se obulo na tři desítky děcek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.